30.4.14

Ja tenim el cartell per l'aniversari


Aquest és el cartell que Cristina Moreno ha dissenyat per anunciar la festa pel primer aniversari de l'Espai.
El que hem posat és una versió que va fer amb tonalitats verdes però ella defensa, com veureu en l'escrit que va enviar juntament amb la seva proposta, el de blanc i negre. Ja us el mostrarem.
 Veureu i entendreu que és un cartell amb molta intenció i graficament molt entenedor.
Aqui teniu el correo que em va enviar:

 "Hola guapa!

Aquí tens el cartell.

Com "la festa d'aniversari" tindrà un aparador molt científic m'agradat donar-li també un caire intel·lectual.

És en blanc i negre. Primer el volia fer amb el verd corporatiu. Però el prefereixo així de "dur". Potser és dur però a mi m'agrada, no se a tu, ja em diràs... Traços fets a tinta i prou, senzill.

Veus que hi han tres "columnes" de taques en blanc, com branques. Són connexions cerebrals. Reals. He estat fent recerca per internet, sóc la Lisbeth Salander ja ho saps, hahah... Són les connexions del desenvolupament del cervell d'un nadó el primer any. La de l'esquerra és la del cervell prenatal, que genera 250.000 neurones per minut!!!! Retrata les connexions neuronals del cervell molt limitades en el naixement, molt poques neurones es connecten. És per això que en el naixement, el nadó és purament una criatura que no pot fer res reflexiu a propòsit. Les neurones del cervell estan presents en el naixement, però no són de cap manera sofisticades en les seves estructures o funcions. Aquest creixement del cervell es coneix com dendrítiques (o dendrita) de ramificació i em recorden grafismes fets a tinta també (o una mica la idea que vaig tenir per l'exposició dels arbres). En néixer, tenim un 90% de totes les neurones del cervell que mantindrem durant tota la nostra vida (si no bevem molta cervesa, hahah). I durant el primer any de vida les cèl·lules del cervell creixen en grandària i en complexitat. La columna de la dreta mostra el nombre de connexions dendrítiques quan es tenen 15 mesos d'edat. No és sorprenent?! Mira les diferències en la ramificació entre el naixement i a l'any! Així que durant el primer any de vida, la xarxa de comunicació és increïble i el cervell del nen és, literalment, a l'espera d'experiències per donar forma a aquestes connexions! Com l'Espai!! A l'espera de noves experiències artístiques i de coneixement :)"

El dissabte 10 de maig li podrem demanar més explicacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS