10.5.16

L'art com a resistència


imatge d'obra de Mourelo


Aquest dijous 12 de maig  a les 19,30h l'ESPAI es contertirà en una àgora per  a debatre la situació de l'art en l'actualitat.

Jesús Mourelo, artista gallec resident a Barcelona, Lilianna Marin historiadora de l'art i gestora cultural i Glòria Bosch, directora d'art de la fundació Vilacasas seran els encarregat de portar el debat.

imatge d'obra de Mourelo
A partir de la trajectoria vital de Mourelo s'aniran introduint paràmetres de discussió i  de reflexió.

Amb paraules de Glòria Bosch:
" Vaig tenir la opció de viure un fragment en directe d’aquest traspàs. Participant del trànsit per rebre unes obres pel fons de la Fundació Vila Casas i guardar temporalment el seu historial, els contactes fotogràfics..., tot allò que quan tingués un lloc podria recuperar, aquest mínim espai d’avui que fràgilment li permet tirar endavant i, sobretot, seguir els ritmes humans a través d’una finestra"

En un altre apartat Bosch expressa:

Aquest debat pretén un doble aspecte: per una banda reinserir el treball d’aquest artista en el nostre context artístic, apropar-nos a la seva obra valorant la seva creativitat; per una altra, buscar experiències que són una clara conseqüència de les situacions per la que passa la cultura dins la nostra societat i convidar a la reflexió sobre la supervivència universal de l’artista que, aferrat als seus llenguatges per comunicar, segueix en la resistència reinventant noves maneres per expressar el què sent en cada moment. Com diria John Berger, el que ens envolta apareix i desapareix constantment

En aquest  debat tindrem l'oportunitat de A PROP ar-nos a l'artista i a persones que tenen responsabilitats dins de la gestió cultural.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS