23.3.23

sOTATAULA: un plaer de sobretaula

El cap de setmana del 17 al 19 de març els companys/es de SOTATAULA van posar sobre la taula temàtiques que estan presents en el seu dia a dia.

Una hora abans d'inaugurar es van trobar per posar en comú com volien presentar-se i quines qüestions posarien a debat.

La concentració màxima i els nervis a flor de pell!
 

El divendres l'ESPAI es va omplir de gent de diverses generacions cosa que va propiciar un diàleg encès on s'anaven desgranant aspectes com els ensenyaments artístics a través d'uns itineraris establerts o a prendre a partir de l'impuls i de la motivació. La precarietat laboral una vegada tens una formació reglada. La inutilitat de l'art......
Una altra de les qüestions va ser la dissociació entre ART i CIÈNCIA: com és que els científics els hi costa tant apropar els seus coneixements a la gent.
Es va parlar també que moltes vegades es necessiten conèixer els codis per comprendre l'obra artística, però que s'està fent un esforç a comunicar per part dels creadors i que la imaginació ha de ser una constant en qualsevol de les activitats  quotidianes.
El dissabte 18 al migdia la Iona Palau va exposar en profunditat el treball de final de grau en la titulació de ceràmica per l'Escola la Industrial.

Un treball que connecta directament amb ella a través dels 40° de desviació de la seva columna vertebral.
La Mariona Pujol Miravent després de la presentació del vídeo Politicals ofrehearsal:Lifta ens va oferir un magnífic humus que enllaçava amb la temàtica que havíem visionat. Un veritable FESTÍ.

 

 


 

A la tarda el Font va explicar les raons que l'havien portat a presentar la instal·lació: Una xarxa rosa  agafada del sostre i a on penjaven cadenes que s'amaraven de pintura negra. Al costat el poema: Estellats els palmells/ busquen / carrers amb nit/ de puntes escuradents/ com fars sense bombeta. Una dura crítica a les xarxes socials.

La seva presentació va estar acompanyada per una peça musical que ell mateix va compondre per l'ocasió.

Gramina, Ernest Prat ens va submergir en el seu món de somnis i de referents pictòrics.

Ens va explicar la seva necessitat de pintar i com des del Carrau Blau li van inculcat que no hi ha error sinó aprenentatge.

L'aparador OFF lluïa unes teles tintades amb pigments naturals i amb imatges traspassades per la tècnica de cianotípia.

iona e. Quesada explicava com la cerca de les seves arrels familiars van fer-li descobrir secrets amagats.

 Felicitats a aquests joves de Sant Just per la seva implicació i entusiasme.+imatges

https://photos.app.goo.gl/S7WztDibZEbPu11d9 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS