10.11.23

Com sona la porcellana?


 Aquest dijous 16 de novembre a les 19 h presentarem una nova Mostra x-pres amb el projecte JADE_FONIES. Porcellana: el so translúcid. És un treball d'investigació que surt del Laboratori d'Art sonor de la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

Un equip de professionals de diversos àmbits han produit una sèrie de peces ceràmiques que estaran exposades a l'ESPAI. La porcellana és un dels materials amb més ressonància i del que menys s'ha experimentat la seva sonoritat: La tímbrica i la complexitat sonora que produeix la diversitat formal.

Hi podrem trobar :
6 peces campaniformes de Josep Cerdà. Catedràtic d'escultura. Coordinador del màster d'Art sonor, i director del laboratori d'Art Sonor de la Facultat de Belles Arts de Barcelona  

Bodegón sonoro un grup de peces fetes a torn de Fernando Garcés ceramista, professor de l'escola de ceràmica de Talavera de la Reina. Acaba d'exposar a Corea del Sud.  

Dos plats: contenidors que reben i retornen sons de Cristina Márquez. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l'especialitat de gravat . Ceramista, investigadora dels processos de reproducció de la imatge sobre superfícies ceràmiques. 


 Peces de petit format amb forma de llengua i de sordina de Pepa Busqué. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona Professora del departament de les arts del llibre de Llotja amb un ampli recorregut artístic.  

Remenant_Jade, amb imatges de Júlio Lanao, de Pilar Herrero és un projecte on es demana la intervenció del públic. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Professora del departament de ceràmica. Activista cultural. 

 Màquina abstracte. Cordes de piano, tubs d'alumini i porcellana de jade d'Oscar Abba orfebre i El carril amb la col·laboració de M.R.Roig arquitecte.

 Campanes de Julio Bono. Ceramista i escultor.

 

Per trobar el timbre i la sonoritat de les formes s'ha invitat als músics:

Roser Cascante Cantant. Professora de música de l'escola municipal d'Olesa de Montserrat. Farà una intervenció el dia de la inauguració amb les peces exposades

Òscar Latorre
Músic trompetista. Presentarà un àudio amb la seva intervenció en les peces de la Pepa Busqué.

Martí Fleta Músic percussionista. Intervenció amb les peces Tintirelles de la Pilar Herrero el divendres 17 de novembre a les 19 h.

Mark Pulido Músic. Especialista en la vibració dels sons Cloenda a les 12,30 h de diumenge 19 de novembre. 

 Coordinadora del projecte Pilar Herrero i Pedro Alcalde asistencia curatorial de la proposta.

Hem d'agrair la col·laboració que hem tingut per part de Sio2 empresa suministradora de material ceràmic.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS