2.6.24

Dos propostes per a un espai

En l'exposició Obro la porta mirall que es podrà visitar fins al 20 de juliol a Lo Pardal de la Fundació Guillem Viladot d'Agramunt Carme Malaret mostra dues instal·lacions: Marges(2023) i de l'atzar i d'altres incerteses(2024).

Exposició compartida amb l'Abdó Martí estableix un diàleg amb dues maneres d'afrontar el fet artístic.

La reflexió interior portada  cap a fora, tal vegada emmirallada o convidada a creuar l'obertura Espais monocromàtics que perden la seva forma, que generen fronteres, buits , racons i horitzons dins de les pròpies peces que són a l'alhora límit i principi, geometria i cultiu. Des de l'acer que es torça a la fusta que es forada: de l'atzar de la cuita ceràmica a la racionalitat industrialitzada de la rajola blanca.

 Escrit de PAU MINGUET, director de la Fundació Guillem Viladot- Lo Pardal

 

 

Marges reflexiona sobre el monocultiu cultural arrelat a les institucions i com en els espais marginals es pot manifestar l'acte creatiu amb plena llibertat. Territoris plens de diversitat.

Marges és una instal.lació de mides variables feta amb materials ceràmics contraposant la uniformitat de les rajoles industrials amb l'empremta manual de les peces modulars.

 

Agafant com a metàfora les parts altes dels edificis, essencials pel funcionament de l'habitatge busca amb l'estètica arquitectònica captar la riquesa d'espais oblidats.

 

 

 

 

De l'atzar i d'altres incerteses és l'altra proposta que Carme Malaret presenta a Lo Pardal.

Un espai de lectura de petits volums ceràmics.

Guillem Viladot artista polifacètic va escriure gran quantitat de poemes que parlaven dels diversos trams de la vida , infantesa, joventut, maduresa i vellesa.

De l'atzar...... estableix un diàleg amb el seu poemari,
 

Que la bellesa de l'objecte

no danyi la celístia

que transporta fins al subjecte

Poema nº57 de Zona personal.

Poesia completa V. Guillem Viladot

+ imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS