15.7.14

3,fig. Explicar,manifestar bé i detalladament


















ESCUDELLAR  v. tr.
|| 1. Distribuir la minestra o altre aliment passant-lo de l'olla o recipient gran als plats, escudelles o altres recipients individuals || 2. fig. Declarar, dir una cosa, i especialment d'aquelles que caldria mantenir secretes || 3. fig. Explicar, manifestar bé i detalladament
 

Els veïns esbrinaren que llavores bullia una calderada de farinetes i les escudellava en set plats de terriça, consumint-ne un cada vespre
narcís oller,  L’Escanyapobres



  Entre les parets d’una cuina, plena d’olors, hi sorgeix creació constantment. La solitud volguda del qui cuina l’embriaga durant una llarga estona mentre prepara l’aliment. És el moment d’estar amb un mateix mentre es cuina i a la vegada, un moment que convida a la reflexió. És aquella lentitud de Miquel Martí i Pol “com un estar en les coses/ per assumir-ne encara més el ritme”. El tempo d’adagio en una escudella doncs, és posar-hi de tot. L’obra de Malaret està indiscutiblement impregnada de reflexió perquè la seva ment és una cuina que està en acció constant. "

 D'aquesta manera comença un dels apartats del catàleg.
Està estructurat en blocs temàtics  i concebut com una narració.
Clara Aguilar, autora dels textos, va desgranant de manera brillant els pensaments i reflexions que suggereixen les obres.

Aquest proper dijous 17 de Juliol es presentarà el catàleg al Castell de Cornellà  a les 20,30h. 

Molta gent ha estat involucrada en la seva elaboració però vull agrair especialment a Quim Deu pel disseny, a Raquel Fuster i Janira Romero per les fotografies i a Olga Alvarez per la grafica aplicada i retolació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS