8.5.15

Una història underground


 " En Jean François Rioche sabia que hi havia un espai, un “alter” lloc. Sabia que la ciutat de Paris es sostenia sobre aquest “alter” món subterrani, fet de buits i d’ombres, de murmuris i es va fer una promesa: viatjar-hi un dia. El dia que tot el que vivia a la superfície es faria insostenible per ell. Crisi d’adolescència, crisi d’existència potser?, però ni ben bé això, més aviat un desig irrefrenable de la joventut, d’un “ailleurs”, és a dir d’un espai que no és l’espai quotidià, rutinàriament recorregut sense emoció i construït a base del nihilisme insuportable de l’avorriment, del res".

D'aquesta manera comença el text que Barbara Roig ha escrit per presentar la MOSTRA que s'inaugurarà el dijous 14 de maig a les 19,30h. Es podrà veure fins el diumenge 17 de maig.
levallois galieri /630 x H420 mm

El 1986 Jean François Rioche aconsegueix una clau d'accès a totes les instal.lacions del metro de París. Durant tres anys viu en aquell món subterrani. La clau mestre es coneix com MET1101


 

gare de lyon (moins cinq) /420 x H630 mm

Rioche neix a París 1967 i creix en una ‘banlieu’ de la qual encara ara en fuig. Desde 1993 viu a Barcelona on crea IMAGENATION ADVERTISING de la qual és productor executiu.


La seva proposta expositiva ens farà capbussar-nos en el món subterrani que va viure i fotografiar els anys 80 a París.
Per primera vegada podrem veure aquestes imatges que Rioche ha guardat per ell tots aquests anys.
Una experiència personal que després de 29 anys surt a la superfície.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS