31.1.20

El que no es visible es va fer present!

El dijous 30 de gener hi havia molta expectació per escoltar als tres artistes que vàrem convidar per parlar sobre Art i Espiritualitat.

Kima Guitart, Màrius Brossa i Guido Dettoni.

Kima Guitart va començar amb una cita de Paul Klee que feia referència allò que no és visible i on rau l'espiritualitat.

La seva instal·lació Plouen pregàries va ser l'eix conductor de la seva explicació

Inspirada amb els desitjos que voleien en les terres tibetanes Guitart va concebre aquesta obra de seda d'organza, tenyida amb pinzellades atzaroses, a partir d'un procés meditatiu i de silenci.


Apropar l'artista a la gent que omplia l'ESPAI, poder rebre les inquietuds i anhels que comporta l'acte creatiu de primera mà va omplir  el recinte de pensament i de preguntes.Màrius Brossa va mostrar la seva obra Protectors. Sortida d'un procés creatiu on  la meditació i de les ensenyances budistes tenen un pes molt important.
En format de joc de cartes els seus dibuixos volen mostrar la comunió entre l'energia centrípeta femenina i la centrífuga masculina.

Cada carta porta en el seu revés frases de reflexió.Guido Dettoni, les seves explicacions es van centrar principalment amb la seva obra Maria.

Sortida de la seva idea que l'escultura no es mira amb els ulls sinó amb les mans construeix el volum. Modelatamb cera i amb els ulls tancats crea una figura femenina que actua com generadora d'accions i a la vegada de mediadora per la pau.
  Tan la Kima, com el Màrius, com el Guido van fer participar activament a la gent que amb molta atenció omplia l'acte.
 Si voleu conèixer millor la seva obra, aquí teniu els enllaços:
guidodettoni.tk
www.brossa.org Brossa
kima guitart.art

+ imatges ahttps://photos.app.goo.gl/CR863bJkunEZoYk2A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS