19.6.20

Final del viatge


ROOMS WITH A VIEW és un projecte documental que mostra 185 panoràmiques de diferents autors/es de les seves llars o llocs de treball.
Quim Deu ideòleg d'aquesta proposta ens argumenta i teòritza sobre la idea i ens traça el seu recorregut. Des dels inicis fins el final del trajecte. 


 
 Aquest projecte es va iniciar sense voler, durant una sessió skype en plena quarantena (març del 2020) amb els/les col·laboradores de L’ESPAI Vaig proposar la idea de documentar mitjançant fotografies l’hàbitat de cada persona en temps de confinament, quan les vistes des d’una finestra o balcó tenien molta importància.
  El que inicialment era un petit exercici de 
 comunicació entre amics es va convertir en un estudi gairebé sociològic. En un moment en què vaig decidir convertir les imatges digitals en targetes postals, el projecte es va transformar en analògic. Les fotos es converteixen en SOUVENIRS, com les postals que enviem quan fem el turista.
Segons el Quim

 Limitant el format de la postal a l’horitzontal, la vista s’emmarca en una finestra, una panoràmica, una VEDUTTA, aquí cada autor decideix mostrar el que veu i, com CANALETTO, sovint distorsiona el paisatge, seleccionant les vistes que troba més interessants o ensenya les imatges que coincideixen amb la seva estètica, gairebé com si estigués en una habitació d’hotel.

 L’hàbitat i la relació que tenim amb l’entorn són temes que he desenvolupat en diversos projectes des de fa anys. En aquest cas he volgut explorar la idea del que veiem, el paisatge limitat i domèstic com a extensió de la casa. JUHANI PALLASMAA ens explica en el seu article L’ESPAI INHABITAT que l’espai no es limita només a la construcció, no només a les parets que ens separen de l’exterior, sinó que l’hàbitat és un conjunt complex molt més gran que inclou la part adjacent exterior o els objectes amb els quals ens envoltem. 


El projecte es va iniciar de forma telemàtica a finals de març i s’han rebut imatges fins a principis de juny de 2020. Hi ha participat gent d’Espanya (sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona), d’Alemanya, d’Holanda, d’Àustria, de Mèxic, d’Hungria, del Regne Unit, de Bèlgica, de Dinamarca, de Irlanda, de Corea, d’Estats Units, de Israel i de Taiwan." Quim Deu

🔜💥 A partir d’octubre de 2020 les 185 postals dels 185 participants formaran part de l’exposició itinerant Design without borders / Határtalan Design que tindrà lloc del 1.10.20 al 24.06.21 a Budapest, Bratislava i Vienna.


 Per veure totes les imatges:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS