18.7.21

L'ENTORN dels casals creatius

Aquest any els casals creatius tenen com a eix central l'ENTORN. Una bona manera de descobrir les possibilitats que ens ofereix el lloc on vivim.

 La Iona Palau i la Carme Malaret acompanyen durant tres setmanes els infants en el viatge fascinant de troballa en les tècniques ceràmiques.
Després de dibuixar la peça que cada nen i nena proposava vam començar a construir-la amb el fang. Aplanar per fer la base, estirar el fang i fer el cordó, preparar la barbotina per enganxar i col·locar el "xurrito" amb la direcció correcte.

Una altra de la descoberta és la de les argiles que es troben a la Vall. La Iona va recollir fangs de diverses coloracions i després de posar-los amb aigua els vam colar per treure totes les impureses tant orgàniques com inorgàniques.

La pregunta va ser: Podríem treballar aquestes argiles com  havien fet els ibers, primers pobladors de la Penya de Moro?

Una altra de les propostes dels Casals 21 és el projecte APARADOR. L'ESPAI marxarà de vacances amb un nou aparador. Acompanyats per la Mariona Pujol els infants han proposta pintar els vidres amb argiles i que el perímetre entre el cel i la terra sigui el contorn de les muntanyes que voregen Sant Just.
El Walden, Can Ginestar, l'església són arquitectures reconeixibles en els vidres.
Un treball col·lectiu engrescador que motiva a l'infant i potencia la creativitat.

Als Casals a part de ceràmica també és fa dansa i circ dirigit per Joana Riba al Tutuguri, música a la Rectoria pel Sergi Sagristà  i aquest any per qüestions de protocol Covid hi ha monitors bombolla. El Nil Palau pel grup dels grans, La Mariona Pujol pels mitjans i la Ira Peire amb els petits. L'organització administrativa està a càrrec de la Janira Romero que juntament amb l'Eloi Trullàs i el Sergi porten els dinars i les tardes.

De manera puntual comptem amb la col·laboració de la Cristina Moreno i el Nil Nebot i la Mariona Pujol.

Ens trobareu també a https://www.instagram.com/casals_creatius/

I per veure més imatges de com treballem a ceràmicahttps://photos.app.goo.gl/nAUomPSb4EJfyaGZ9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS