29.11.14

CUSTÒDIA: un projecte participatiu

El passat dijous 27 de novembre hi va haver la inauguració de la MOSTRA X-PRESS de les peces que van participar en el projecte CUSTÒDIA 13/14.

 10 obres de 10 creadors que finalment van poder ser exposades conjuntament.

L'aventura va començar el 19 de setembre del 2013 i durant un periode de 10 mesos van anar passant de casa en casa dels "àngels " custodis.




Una proposta relacional que hem recollit amb aquesta mostra que es presenta durant el cap de setmana.





La idea va sortir de la tradició popular de portar una "capelleta" amb la sagrada família per les cases. Els receptors s'havien compromés a no trencar el circuit i  complir amb el  calendari establert de canvis.
 


 En el circuit de la CUSTÒDIA13/14 es podia veure aquesta obra de l'artista performàtic Jordi Rocosa, lampad'apps, que fa una reelectura del concepte d'instal.lació portàtil.

A prop hi havia la peça Catudhatu, de Francesc Fàbregas. Una composició amb fotografia ,llum i caixa


O, mejor pídeselo al cielo de l'arista Laura Baringo on amb un toc d'ironia proposa un altar per a una icona on pots aportar els teus desitjos.







 

Acompanyant les obres, més de 40 imatges il.lustraven el que ha donat de si aquesta aventura. Creadors, espais domèstics, custòdis, obres, entorns propers, incidències, calçotada, sopars, escrits al bloc de la custòdia, maleta trenada, a propar-se, descobrir, canvi, il.lusió, desconcert, emoció són  paraules que podrien explicar les motivacions per entrar en el projecte.

 
 
 Molta gent va voler assistir a la presentació de les peces.
Va ser un dia emotiu, ja que és va donar per conclosa la CUSTÒDIA 13/14 i vem donar la benvinguda als nous participants de la CUSTÒDIA 14/15.

 

Els propers aventurers creadors del nou circuit seran: Manel Esclusa,fotograf. Perico Pastor,pintor.Nil Nebot,pintor. Josep Plaza, escultor. Marcel Camps, escultor.Natalia Cao, pintora.Jordi Tolosa, escultor. Imma Alonso, pintora. Roger Abella, gravador. Christine Ulm, escultora.Mariano Pedrol, arquitecte.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS