7.9.15

Dos móns no tan diferents


L'espectació era màxima pel diàleg que el 3 de setembre  va marcar l'inici de temporada després d'unes merescudes vacances.

Mirades transitives entre art i ciència va captar l'atenció de la gent que és preguntava com es desenvoluparia l'acte.Dolors Ludevid, científica i Imma Alonso pintora, totes dues participants del projecte CUSTODIA, una com artista i l'altra com a receptora d'obra van fer un bon tàndem.

Va començar la Dolors explicant en què consisteix el seu treball d'investigació en agrogenoma. Treball que s'esplica també en la seva intervenció als vidres.
Amb el lema  "Un món modificable" va anar exposant pas a pas com introdueix un genoma a una planta.Com fa possible que desenvolupi sacs d'emmagatzematge per una  determinada proteïna. I,quins són els mecanismes per recuperar-la i produir hormones i altres substàncies.
L'explicació va ser entenedora i va permetre  endinsar-se en  el treball d'un investigador.


Després, Imma Alonso que va omplir l'Espai de la seva pintura  va fer el mateix exposant les seves motivacions per pintar i quin era el seu procés de recerca. 
Com amb els mínims elements i amb una paleta de colors molt reduida costrueix la seva obra.
Els seus quadres estaran a l'ESPAI fins el 13 de setembre.Una vegada acabades les explicacions es va obrir el torn de paraules i el debat va ser intens.
Dos móns que massa sovint s'ignoren estaven en un mateix espai. La branca científica era nombrosa i es va fer sentir. Argumentacions per buscar elements comuns i altres per emfatitzar diferències.
L'acte creatiu és exclusiu de l'artista?
La ciència sempre ha de tenir una finalitat?.
Quan l'objectiu és entendre el món. Són equiparables si és fa des de l'art o de la ciència?
La tecnologia condiciona a l'hora de trobar resultats?


Despres d'una hora debatent el cansament es feia palés.

Les branques de la psiquiatria, neuropediatria, física, psicologia, química, pintura, escultura, ceràmica, disseny gràfic, ensenyament......van ser-hi representades i les seves mirades van enriquir el debat.

Agraïments a tots vosaltres per fer-ho possible amb les vostres intervencions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS