15.9.15

Els TRAUMATOPS de Cristina Moreno



















TAUMATROP (del grec 'meravella', i tropos, 'gir') és una joguina òptica que aprofita l'efecte de la persistència de la visió o persistència retinal. Es tracta d'un disc dibuixat per totes dues cares, amb dues parts complementàries d'una mateixa escena, al qual es lliguen dos fils de manera que en fer-lo girar ràpidament se superposen les imatges de cadascuna de les cares i es pot veure l'escena sencera. 


TRAUMA m. Pertorbació neuropsíquica produïda per un esdeveniment o experiència, físic o psíquic. Commoció (f. Moviment o pertorbació violenta del cos o de l'ànim). Impressió (f. Acció i efecte d'imprimir. Marca que deixa una cosa sobre una altra. Alteració de l'ànim per alguna cosa que es veu, escolta, toca, etc.). Sorpresa.


TOP m. Senyal elèctric breu destinat a servir de referència per a una sincronització, una mesura de temps, etc. (British: el més alt o el més important rang, nivell o posició).




TRAUMATOP Els traumatops (del grec 'ferida', i de l'anglès top 'el màxim' 'el cim, el més alt') són autoretrats basats en les grans o petites alteracions de l'estat d'ànim de l'artista durant les seves experiències en l'art, les emocions, la vida, la mort…  


Cristina Moreno és despulla amb aquesta proposta de Mostra X-press.
Aquest dijous 17 de setembre a les 19,30h inauguració.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS