6.5.17

Els sentits van ser protagonistes

La proposta de l'Aparador de Laura i Júlia Ventura Real Dystopia parteix d'un tema que amb paraules de les autores"... ens ha fascinat sempre : la literatura  i el cinema distòpic. Convidem a reflexionar sobre el món on vivim i les diferents possibilitats que en un futur no sempre llunyà ens pot oferir.
Que passa quan s'ha traspassat la frontera entre fantasia i realitat?

El seu projecte exposa tres exemples on les profecies distòpiques ja s'han complert en el món real: La re-animació d'animals extingits,"la veritat alternativa" i la constant vigilància.

Amb un to amè i distés Laura Ventura llicenciada amb disseny d'espais efímers i Júlia Ventura amb comunicació audiovisual van explicar la seva intervenció.

Una intervenció plena d'ironia que qüestiona el paper de la societat en una època de postveritat i bombardeig constant d'informació.


Al mateix dijous també es va presentar la proposta del grup Dolça Fusta que ens va invitar a recòrrer els moviments de música contemporània que hi han succeït al llarg del segle XX.

Ernest Giralt va ser el guia d'aquest viatge. De manera didàctica i molt entenedora vam disfrutar de la música dodecafònica, del serialisme, l'eclecticisme i finalment del minimalisme.




La vetllada va acabar amb un debat intens, on post modernitat, psiquiatria, física, matemàtica eren presents en les preguntes que encetaven controvèrsies.

Gràcies a Anna Ferrero, Ernest Giralt, Dolors Ludevid i Àngels Rovira per haver presentat per primera vegada el repertori de música contemporànea i haver confiat en l'ESPAI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS