17.11.23

Un cap de setmana molt sonor!

 

Deu artistes de diversos àmbits tenen la seva proposta fins al diumenge 19 de novembre a l'ESPAI.

Deu maneres de formular des del llenguatge propi volums diversos que permeten explorar la tímbrica del material.

 Per aconseguir sons hem convidat a diversos músics.

JADE _ FONIES és un treball d'experimentació impulsat pel laboratori d'art sonor de la facultat de Belles Arts de la UB

Durant el cap de setmana es gravaran els sons i es recolliran resultats que ens ajudin a avançar en el recorregut que s'ha iniciat presentant per primera vegada aquest treball a l'ESPAI.La presetanció del projecte va estar a càrrec de Josep Cerdà, coordinador del laboratori d'art sonor de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

 

 

 

Roser Cascante va ser la persona que va buscar la sonoritat del material. Les campanes de Julio Bono van aportar timbres diversos i vam comprovar que si hi havia una fissura a la forma el so canviava dràsticament.

 

 

Pepa Busqué va explicar la seva proposta amb un concepte molt interessant. Com la forma es converteix amb partitura sonora.

 Els plats de Cristina Márquez connectats amb un micro que amplificava el so van inundar de vibracions tímbriques l'ESPAI. Un bon exemple de com la forma modula les sonoritats.

 

Els gerros de Fernando Garcés vinguts de Talavera de la Reina van causar sensació per la seva bellesa formal i d'execució. Les parets eren tan fines que a l'experiència de trobar sonoritat es va afegir la traslucidesa de la porcellana.
 

 

Les peces de la Pilar Herrero decorades amb els dibuixos d' aquarel·les de Julio Lanao eren un espectacle tant per la vista com per l'oïda.

Els paisatges sonors embolcallaven els sentits de la gent que amb molt de silenci anava escoltant les diverses sonoritats de les formes.


 

Mark Pulido va participar en la cloenda de la Mostra el diumenge experimentant amb el so de diversos materials i com dialogava la porcellana en tots ells.

Curiós va ser veure com les vibracions ordenaven les petites peces de porcellana que la Pilar Herrero havia fet per a l'ocasió.

JADE_FONIES va omplir quatre dies molt intensos que segur tindran continuïtat.

Si voleu veure més imatgeshttps://photos.app.goo.gl/a5YYpmWZZqwbk1QMA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS