19.2.24

CIÈNCIA I ART: un binomi molt productiu!


 La música de les proteines és el títol que ha posat l'Ernest Giralt per a presentar les seves composicions musicals el dijous 29 de febrer a les 19,30h a l'ESPAI.

Catedràtic de Química Orgànica a la Universitat de Barcelona, ac­tualment és Professor Emèrit a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB).Giralt ens explica: 

Les proteïnes són components molt importants de qualsevol ésser viu. Estan fetes de centenars o milers d'àtoms que adopten unes estructures tridimensionals de gran bellesa.Aquestes estructures, però, són tan petites que no es poden veure ni tan sols amb un microscopi.Descobrir-les, per a un científic. és una meravella i, en el meu cas, a més, font d'inspiració per a la meva música.

 El dijous 29 ens presentarà tres peces molt curtes, dues escrites per quartet de corda i l'altra per marimba. Hi parlarà del procés creatiu que hi ha al darrere de cadascuna d'elles.

 Giralt es pregunta  entre altres coses, quin paper  juga la ciència en l'art contemporani.Escriu:
I què passa a l’altra banda de la frontera? Quina és la influència de l’art i l’estètica en el dia a dia dels científics? Molts pensen que és nul·la i no hi ha res més allunyat de la realitat; tot i que és cert que, a aquell que no estigui avesat a les matemàtiques, li resultarà molt difícil d’imaginar-se per què un matemàtic pot plorar d’emoció davant la “bellesa“ d’un nou teorema. (Text extret del llibre ESPAI X)

Volem debatre la questió!

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS