12.1.24

Topolorgrafies: un viatge sensorial!


L'artista i antropòloga Meritxell Virgili presenta "Per quan arribi l'Olorcè · #Topoolorgrafies".
Virgili es pregunta el paper que juguen les olors a la cultura i el seu impacte mitjançant la narració olfactiva, com podem trobar, documentar i representar les olors del passat i present? I sobretot, com aquesta perspectiva pot fer-nos canviar la relació que tenim amb la resta dels éssers vivents del planeta. En el cas que presenta a l'exposició, Virgili s'ha fixat en les espècies dels Pirineus.
El dia de la inauguració, dijous 18 de gener a les 19:00 h, realitzarem un conversatori, moment quan podreu indagar més sobre aquesta temàtica.

El dissabte 20 de les 11:00 h a les 13:00 h ens trobarem a @l'espai_cm per descobrir l'olor de Sant Just Desvern, el smellswalking, aquest és un taller amb una passejada olfactiva.
Parlarem del sistema biològic olfactiu i com el transformem en cultura; de la importància de parlar-ne i poder descriure-les. Farem uns exercicis bucals i nasals per situar el cos i la ment, tot seguit sortirem a buscar olors culturals per la ciutat.
(Portar calçat còmode, suport rígid i bolígraf, si plou també durem a terme l'activitat. Inscripcions a carmemalaret@hotmail.com i omuses@omuses.barcelona, també el mateix dia de la inauguració. 
Aportació 5,00 € el dia de l'activitat) 

 

Es tracta d'una recerca becada dues vegades per l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural - OSIC -, de la Generalitat de Catalunya. El treball també compte amb el suport de la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats de Barcelona d'on Meritxell Virgili és Artista i Gestora Resident des de l'any 2019 i fins al desembre del 2024. També forma part del projecte Europeu "Odeuropa · Smell Heritage" i del Grup d'Antropologia de la Vida Animal · Grup d’Estudis d’Etnozoologia adscrit a l'Institut Català d'Antropologia. 
Ha creat la Consultoria/Lab (Portafoli): Omuses/Osmologies 
Meritxell Virgili es considera part de la pràctica artística del Bioart.

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARIS